Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Колекторам хочуть тимчасово заборонити працювати з боргами фізосіб

8 листопада 2011, 13:34
3072
4
Реклама

У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 9379 "Про заборону надання колекторних послуг відносно фізичних осіб-боржників" авторства депутата-регіонала Юрія Полунееваякий, як передбачається, повинен буде заповнити пропуск в правовому регулюванні деяких питань колекторної діяльності до ухвалення спеціального закону в цій сфері.

Законопроектом дається ряд визначень, у тому числі, визначення колекторних послугяке на сьогодні нормативно не закріплене.

За порушення заборони на надання колекторних послуг по відношенню до фізосіб-боржників, передбачені серйозні санкції. Так, при першому порушенні суб'єкт, що робить такі послуги, повинен буде заплатити штраф в розмірі восьми тисяч мінімальних заробітних плат, що на сьогодні складає 7 880 000 гривені віддати увесь дохід, отриманий за надання послуг, до держбюджету. Повторне порушення автор законопроекту пропонує вважати основою для припинення діяльності суб'єкта, що провинився.

Обидві санкції можуть застосовуватися тільки за рішенням суду. Функцію подачі судових позовів про порушення заборони пропонується покласти на органи захисту прав споживачів, Госфинуслуг, а також органи ДПС і органи прокуратури, про що внести відповідні зміни Закони "Про державну податкову службу України" і "Про фінансові послуги і державне регулювання ринків фінансових послуг".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини