Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У парламенті зареєстрований черговий проект закону про Фонд держмайна від КМУ

7 листопада 2011, 13:35
934
0
Реклама

Кабмін пропонує законодавчо визначити ФДМУ як центральний орган виконавчій владі із спеціальним статусом і закріпити круг його повноважень, оскільки це єдиний орган такого роду, який діє на основі Тимчасового положенняа не закону.

Проект № 9368 не вніс ясності в процедуру призначення і звільнення Глави Фонду, обмежившись в цьому питанні дублюванням норм Конституції, зате по-новому визначив порядок призначення Першого заступника і заступника Глави Фонду, які згідно із запропонованим регулюванням призначаються і звільняються Президентом за уявленням Прем'єр-міністра.

У новому проекті нічого не говориться про внутрішню структуру ФДМУтоді як Тимчасове положення передбачає існування Правління Фонду.

Розробниками законопроекту запропоновано зберегти ту, що раніше діяла трирівневу систему органів у сфері приватизації: ФДМУ, регіональні відділення на рівні областей, АРК, Києва і Севастополя, і регіональні представництва в районах і містах.

Що стосується звітностіновий проект зобов'язує ФДМУ щомісячно подавати уряду і Президентові інформацію про хід приватизації, а також надавати парламенту, Президентові і уряду щоквартальну аналітичну довідку про роботу і виконання Державної програми приватизації і щорічний звіт з аналогічних питань. Цікаво, що нормативно-правові акти ФДМУ - накази - можуть бути скасовані Кабміном.

Таким чином, згідно з проектом, діяльність ФДМУ як і раніше координуватиметься Кабінетом Міністрів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини