Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Публікація оголошення про банкрутство в друкарському органі приоритетнее, ніж на порталі судової влади

3 листопада 2011, 16:45
2839
0
Реклама

ВХСУ в інформаційному листі від 26.10.2011 року № 01-06/1481/11 рекомендував госпсудам при розгляді справ про банкрутство поки що виходити з пріоритету публікації оголошення про банкрутство в офіційному друкарському органі (газеті "Голос України" або "Урядовий кур'єр"). Відлік терміну на заяви грошових вимог кредитора до боржника повинен починатися з дня публікації оголошення про банкрутство в одній з цих газет.

Такий пріоритет встановлений до врегулювання на законодавчому рівні колізії відносно порядку офіційного обнародування оголошення про порушення справи про банкрутство, породженою прийняттям Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно врегулювання стосунків між кредиторами і споживачами фінансових послуг".

Річ у тому, що цей Закон зобов'язав суди публікувати текст визначення про порушення справи про банкрутство на офіційному веб-сайті судової влади України. Але залишив без зміни положення Закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкротом"пов'язані з публікацією відповідної інформації в офіційному друкарському органі. Зокрема, ч. 3 ст. 23 Закони про банкрутство, згідно якої, як і раніше, публікація відомостей про визнання боржника банкротом і про відкриття ліквідаційної процедури здійснюється ліквідатором у офіційних друкарських органах у 5-денний термін з дня прийняття відповідної постанови суду. В результаті і виникло питання про те, з дати якої з публікацій відлічувати термін для пред'явлення вимог кредиторів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини