Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємці зможуть отримувати копії ліцензій на кожне відособлене місце госпдіяльності

3 листопада 2011, 14:00
1702
0
Реклама

Парламент прийняв Законщо вносить зміни в Закон "Про ліцензування певних видів господарської діяльності"з метою удосконалення порядку видачі ліцензій фізичним особам-підприємцям (далі - ФОП).

Згідно зі змінами, фізособами-підприємцями, що мають відособлені місця здійснення госпдіяльності, видаватимуться копії ліцензії на кожне таке місце. Для цього ЛІЦЕНЗІАТУ-ФОП необхідно буде вказати місцезнаходження таких місць в заяві про отримання ліцензії.

При створенні відособлених місць після видачі ліцензії, ЛІЦЕНЗІАТУ-ФОП для отримання додаткових копій ліцензії необхідно буде звернутися з відповідною заявою до органу ліцензування.

Новий Закон дає визначення відособленого місця здійснення ФОП госпдіяльності, що підлягає ліцензуваннюяк території, приміщення, відповідних вимогам ліцензійних умов, що знаходяться за межами місця проживання такої особи і належать йому на праві власності або користування.

На сьогодні Закон про ліцензування припускає видачу копій ліцензії тільки юрособам по кількості філій або відособлених підрозділів, що, на думку авторів законопроекту, "створює умови недобросовісної конкуренції і носити ознаки дискримінаційного характеру по відношенню до фізичних осіб - підприємців".

Крім того, ухвалений Закон виправляє неточність, допущену в ч. 7 ст. 14 Закону про ліцензування. Зараз передбачено, що завірена копія ліцензії підтверджує право філії на здійснення госпдіяльності на підставі отриманої ліцензії. В той же час, ліцензія засвідчує те, що відповідає право ліцензіата, а не філії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини