Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Плату за складання іспитів для отримання посвідчення тракториста-машиніста вирішено відмінити

3 листопада 2011, 11:50
2677
3
Реклама

Уряд внесло зміни у Положення про порядок видачі посвідчень тракториста-машиніста якими відмінило сплату збору за прийом іспитів і видачу посвідчень тракториста-машиніста.

Крім того, Кабмін виключив з Положення норми, що стосувалися необхідності отримання і використання трактористами-машиністами талона попередженьу якому Держтехнагляд і ДАІ могли робити відмітки про порушення ПДР або правил технічної експлуатації машин. Органи Держтехнагляду, за текстом Положення, будуть замінені інспекціями сільського господарства.

Нагадаємо, що посвідчення тракториста-машиніста надає право на управління тракторами, у тому числі саморобними, самохідними сільськогосподарськими, меліоративними і дорожньобудівними машинами. На сьогодні, згідно постанові КМУ від 17.03.1998 № 298, вартість складання теоретичного іспиту для отримання посвідчення тракториста-машиніста складає 14,92 гривен, практичного іспиту - 37,31 гривен. При здача екстерном вартість теоретичного іспиту складає 146,23 гривен, практичного - 223,84 гривен. Документ, що відміняє цю плату, набуде чинності 1 січня 2012 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини