Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податковий комітет ВР : суми ПДВ, сплачені туроператором, включаються в його витрати

3 листопада 2011, 10:14
862
0
Реклама

Як випливає з листи Комітету Верховної Ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової і митної політики від 14.10.2011 року № 04-39/10-1038, суми ПДВ, сплачені туристичним оператором у складі витрат на придбання товарів (послуг), включаться у витрати.

Річ у тому, що в основу обкладення ПДВ туристичного продукту покладений маржинальный принцип визначення бази оподаткування. Тобто, базою обкладення у туроператора являється винагорода. До бази обкладення застосовується основна ставка ПДВ і певна сума податку додається до загальної вартості продукту, яка оплачується покупцем. Тому, при розрахунку винагороди туроператора витрати на придбання товарів (послуг) визначаються з урахуванням ПДВ, сплаченого туроператором у складі витрат на придбання товарів, вартість яких включається в турпродукт.

Крім того, на думку Комітету, оскільки базою обкладення туроператора є отримана ним винагорода, то податковий кредит по ПДВ такий туроператор може формувати тільки в частині його витрат на придбання товарів (послуг), безпосередньо пов'язаних з отриманням такої винагороди. Суми ПДВ, сплачені у вартості послуг, формувальних турпродукт, не включаються в податковий кредит туроператора і не відображаються в податковій декларації по ПДВ. Податкові накладні, отримані від постачальників таких послуг, не відображаються в Реєстрі видані і отриманих податкових накладних.

Нагадаємо, що під туристичним продуктом, згідно Закону "Про туризм"мається на увазі заздалегідь розроблений комплекс туристичних послуг, що включає не менше два таких послуг, які реалізуються або пропонуються для реалізації за певною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини