Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПФУ: єдиний внесок не входить в систему оподаткування

28 листопада 2011, 17:10
1858
0
Реклама

Пенсійний фонд України своїм листом від 12.10.2011 р. № 21735/03-30 дав роз'яснення відносно сплати єдиного внеску юридичними особами, що перебувають на спрощеній системі оподаткування.

Так, ПФУ нагадує, що єдиний внесок не входить в систему оподаткування і відповідно порядок нарахування, числення і сплати єдиного внеску не регулюється податковим законодавством. Такий порядок визначається виключно Законом України "Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (набув чинності з 1 січня 2011 року) і прийнятими відповідно до нього нормативно-правовими актами.

Також, звертається увага, що базою для нарахування єдиного внеску для працедавців являються суми нарахованої заробітної плати по видах виплат, які включають основну і додаткову заробітну плату, інші заохочувальні і компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, які визначаються відповідно до Законом України "Про оплату праці", і суми винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) по цивільно-правових договорах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини