Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджені нові ліцензійні умови діяльності, пов'язаної зі зберіганням і переробкою ломи кольорових і чорних металів

28 листопада 2011, 11:24
1510
0
Реклама

Мінекономрозвитку своїм наказом № 183 від 31.10.2011 р. затвердило нові Ліцензійні умови здійснення господарської діяльності по заготівлі, переробці, металургійній переробці ломи кольорових і чорних металів. З дня офіційної публікації наказу старі Ліцензійні умови припинять свою дію.

Ліцензійні умови не зазнали значних змін, але на деякі нововведення варто звернути увагу.

За діючими зараз Ліцензійними умовами ліцензія видається строком на 5 років, в новому документі такого обмеження не знаходимо.

У нових Ліцензійних умовах (пункт 4.2) з'явилася вимога про те, що земельна ділянка, на якій робиться заготівля, зберігання, переробка металобрухту, може використовуватися тільки одним суб'єктом.

Крім того, нові Ліцензійні умови містять вимогу про обов'язкову наявність тари і відсіків для відособленого зберігання металобрухту відповідно до вимог ГСТУ 3211.

Вагове, ломоперерабатывающее, вантажопідйомне устаткування згідно з новими вимогами, не може одночасно передаватися у використання іншому суб'єктові господарювання для здійснення заготівлі, переробки металобрухту кольорових металів на підставі яких-небудь цивільно-правових договорів. Раніше таке обмеження торкалося тільки приймального пункту кольорових металів.

Для організації роботи приймальних пунктів спеціалізованих підприємств і спеціалізованих металургійних переробних підприємств, на яких здійснюватиметься господарська діяльність по заготівлі, переробці металобрухту кольорових металів, тепер можуть використовуватися не лише виробничі приміщення, але і криті приміщення для зберігання металобрухту.

Хоча атестація спеціальних підприємств передбачалася і ранішедіючі Ліцензійні умови, на відміну від нових, прямо не передбачають вимоги про наявність атестата спеціального металлургийного переробного підприємства.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини