Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС нагадала, як правильно платити збір за першу реєстрацію ТС

24 листопада 2011, 09:30
1566
0
Реклама

Своїм листом від 02.11.2011 р. № 5037/7/17-3217 у зв'язку з введенням з 06.08.2011 р. нових ставок і введенням баз оподаткування для збору за першу реєстрацію транспортного засобу ДПС у черговий раз загострила свою увагу на порядку його сплати.

Згідно з пунктом 237.1 ст. 237 і пункту 239.1 ст. 239 Податкового кодексу збір платиться фізичними і юридичними особами по місцю реєстрації транспортних засобів по ставками, діючими на день сплати перед проведенням першої реєстрації в органах, що проводять таку державну реєстрацію.

Згідно із затвердженим постановою Кабміну від 07.09.98 р. № 1388 Порядку реєстрації, транспортні засоби, що належать фізичним особам, реєструються за місцем проживання їх власників, а транспортні засоби юридичних осіб - по місцезнаходженню таких осіб.

Якщо стоянка транспортних засобів розташована по місцезнаходженню філій або представництв юридичних осіб, такі транспортні засоби реєструються по місцю їх стоянки.

У разі виникнення обставин, що перешкоджають державній реєстрації транспортних засобів за місцем проживання власників, як виняток допускається з дозволу керівників підрозділів Державтоінспекції проведення їх державної реєстрації за місцем проживання родичів власників при їх письмовій згоді.

Після першої реєстрації в Україні транспортних засобів юридичні особи в десятиденний термін зобов'язані представити у відповідний орган податкової служби по місцю свого знаходження і по місцю реєстрації транспортного засобу розрахунок суми збору за такі транспортні засоби у встановленій формі.

До розрахунку обов'язково додаються копії реєстраційних документів, завірені органом, який проводив реєстрацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини