Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВАСУ роз'яснив, якими документами підтверджувати розмір податкового зобов'язання

23 листопада 2011, 09:20
2167
0
Реклама

Інформаційним листом від 01.11.2011 р. № 1936/11/13-11ВАСУ ще раз зупинився на своїй позиції відносно документів, що підтверджують розмір податкового зобов'язання.

Суд звернув увагу нижчестоячих судів на те, що само по собі наявність або відсутність окремих документів, а також помилки в їх оформленні не є основою для висновків про відсутність господарської операціїякщо з інших даних виходить, що фактичний рух активів, зміни в капіталі або зобов'язаннях платника податків у зв'язку з його господарською діяльністю мали місце.

При цьому наявність формально складених, але недостовірних первинних документів, відповідність яких фактичним обставинам спростована належними доказами, не є безумовним підтвердженням реальності господарської операції.

Нагадаємо, згідно абзацу другого пункту 44.1 статей 44 Податкового кодексу платникам податків запрещается формування показників податкової звітності, митних декларацій на підставі даних, не підтверджених первинними документами, регістрами бухгалтерського обліку, фінансовій звітності, іншими документами, пов'язаними з нарахуванням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачене законодавством.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини