Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКРЕ назвала умови укладення індивідуальних договорів про користування електроенергією з жителями багатоквартирних будинків

2 листопада 2011, 17:00
2275
1
Реклама

Згідно листу НКРЕ від 06.09.2011 року № 6587/11/17-11, умовою укладення договорів про користування електроенергією між енергопостачальником і жителями багатоквартирного будинку є установка енергопостачальником лічильників за рахунок балансодержателяякий оплачує як вартість самих лічильників, так і послуг з їх установки.

При цьому для визначення договірної потужності по кожній квартирі балансодержатель повинен надати дані про потужністьпередбаченою для кожної квартири. Якщо такі дані у нього відсутні, то дозволене навантаження має бути визначене представниками Госэнергонадзора і енергопостачальника по найменшому значенню номінального струму існуючих запобіжників, ввідних автоматів, засобу обліку електроенергії, найменшою пропускною спроможністю електропроводки схеми електрозабезпечення кожної квартири.

Після виконання вказаних вимог, а також за умови надання енергопостачальнику документівщо підтверджують право власності або користування на квартиру, з кожним жителів полягає окремий договір про користування електроенергією.

Якщо балансодержатель своїми діями (бездіяльністю) заважає укладенню таких договорів, то жителі будинку мають право звернутися до суду з вимогою про захист своїх прав і інтересів.

Вказані заходи можна розглядати як забезпечення технічних можливостей для укладення договорів, оскільки згідно ст. 24 Закону "Про електроенергетику" енергопостачальнику заборонено відмовляти споживачеві, розташованому на його території, в укладенні договору про користування електроенергією, крім випадків, коли відсутня технічна можливість.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини