Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГКЦБФР уточнила, які дії є незаконним використанням инсайдерской інформації

17 листопада 2011, 11:49
1231
0
Реклама

ГКЦБФР своїм рішенням №1428 від 13.10.2011 привела у відповідність Закону "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" Правила розгляду справ про порушення вимог законодавства на ринку цінних паперів і застосування санкцій. Рішення набуде чинності з дня офіційної публікації.

Так, якщо раніше Правилами передбачалася відповідальність за маніпулювання цінами під час здійснення операцій з цінними паперами, то тепер протиправними є умисні дії, які мають ознаки маніпулювання на фондовому ринку.

Незаконне використання инсайдерской інформації помітно конкретизовано. Зокрема, до незаконних дій з инсайдерской інформацією віднесли:

- умисне незаконне розголошування, передачу або надання доступу до инсайдерской інформації;

- надання з використанням такої інформації рекомендацій з придбання або відчуження цінних паперів чи похідних (деривативов);

- здійснення угод з використанням инсайдерской інформації у свою користь або на користь інших осіб, спрямованих на придбання або відчуження цінних паперів або похідних (деривативов), яких торкається инсайдерская інформація.

Якщо вищеперелічені дії з инсайдерской інформацією будуть здійснені повторно впродовж рокуправопорушникові не уникнути фінансових санкцій в розмірі від 50 тис. до 100 тис. не оподатковуваних мінімумів прибутків громадян (на сьогодні 850 000 - 1 700 000 гривен) або в розмірі від 150 до 300 % від прибутку (надходжень), отриманого в результаті цих дій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини