Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент ініціює встановлення граничної тривалості допитів

15 листопада 2011, 14:17
1129
0
Реклама

Президент представив в парламенті законопроект № 9434 про приведення законодавства України у відповідність з Конвенцією Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації і сексуального розтління.

Проектом передбачається внесення змін до ряду законів, у тому числі - в КПК і УК. Зокрема, пропонується встановити, що допити підозрюваного, обвинувачений, свідка у кримінальній справі не можуть тривати більше 4 годин підряд і більше 8 годин сумарно протягом доби. Перерва для відпочинку і вживання їжі не може бути менше 1 години.

Допит малолітнього і неповнолітнього (до 16 років) свідка, потерпілого проводиться у присутності фахівця в області психології або педагога, слідчий може допустити до такого допиту будь-хто інше обличчя на вибір малолітнього, неповнолітнього. Виклик малолітніх і неповнолітніх свідків і потерпілих за проектом здійснюється повісткою. Такі допити повинні проходити "без необгрунтованої затримки після події злочину"у спеціально обладнаному (але знову-таки - "по можливості") для цих цілей приміщенні і, також по можливості - з використанням звуко-, відеозапису, кінозйомки.

Допит малолітнього, неповнолітнього (до 16 років) свідка, потерпілого, обвинуваченого не може тривати більше 2 годин підряд і більше 6 годин сумарно протягом добиобов'язкова годинна перерва для відпочинку і вживання їжі.

УК запропоновано доповнити статтею 156-1 (сексуальне домагання дитини, у тому числі - відміна до цього через комп'ютерні і телекомунікаційні системи) і статтею 301-1 (виготовлення, придбання, зберігання, переміщення дитячої порнографії без мети збуту), плануються зміни в ряд статей УК.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини