Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Митниця роз'яснила особливості постачань вітчизняного алкоголю в українські "duty free"

15 листопада 2011, 09:33
1656
0
Реклама

У листі від 13.10.2011 року № 11.1/7-12.2/14201 Держмитслужба розповіла про митне оформлення вітчизняних алкогольних і тютюнових виробів, які реалізуються в магазинах безмитної торгівлі ("duty free") на території України. Зокрема, роз'яснила яку митну декларацію необхідно заповнювати в цьому випадку для звільнення таких товарів від оподаткування згідно пп. 213.3.8 НК.

На думку митників, переміщення товарів від вітчизняних товаровиробників в такі магазини здійснюється у митному режимі транзиту, оскільки магазин безмитної торгівлі розташований на території України. У обгрунтування своєї позиції вони посилаються на Інструкцію про порядок заповнення вантажної митної декларації. Остання передбачає, що при оформленні в митному режимі транзиту алкогольних напоїв і тютюнових виробів, які відвантажуються українським виробником магазинам безмитної торгівлі, в графі 29 ГТД відзначаються найменування і девятизначный код митного органу, в якому починається переміщення цих підакцизних товарів.

Також, митники нагадали, що згідно п. 2.3 Порядку застосування митного режиму магазину безмитної торгівлі термін перебування товарів в магазинах безмитної торгівлі не може перевищувати трьох років.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини