Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМУ пропонує при приватизації шахт не враховувати вартість корисних копалини

11 листопада 2011, 10:03
909
0
Реклама

Уряд розробив і вніс на розгляд парламенту законопроект № 9412 про особливості приватизації вуглевидобувних підприємств.

Згідно з проектом приватизовуватися будуть вуглевидобувні підприємства, шахти і розрізи як єдині майнові комплекси, а також акції, що належать державі в статутних капіталах АТ, створених в процесі приватизації або корпоратизації вуглевидобувних підприємств.

Приватизація здійснюватиметься потім передприватизаційної підготовкиінвентаризації, що полягає в проведенні, впорядкуванні документації підприємства, що приватизовується, виділення земельної ділянки і оформлення на нього документів. Таким чином, у майбутнього власника не буде проблем з документами. Уся ця підготовка здійснюється за рахунок засобів вуглевидобувних підприємства не за засоби майбутнього власника.

Сама приватизація за проектом здійснюється таким чином. Спочатку проводиться аукціон, де переможцем запропонував найбільшу ціну за об'єкт приватизації. Якщо аукціон не відбудеться з причини відсутності покупців те він оголошується повторно, але початкова ціна об'єкту, що виставляється на продаж, знижується на 30%. Якщо і за таких умов покупці не знайдуться, початкова ціна знижується на 50% (і аукціон оголошується утретє).

Якщо і це не допоможе знайти покупців, то приватизація піде шляхом інвестиційного конкурсу. Відбирати проекти буде спеціально створювана для цих цілей інвестиційна комісія. Переможцем цього конкурсу згідно з проектом запропонував "найбільшу величину вартісного об'єму інвестицій в об'єкт приватизації"тобто той, хто згоден вкласти більше засобів у своє ж майбутнє підприємство.

Проектом передбачені і "інші" способи приватизації, але які ці інші способи - з його тексту неясно.

Вартість об'єкту приватизації визначатиметься за методикою, яку належить розробити уряду, проте вже проектом чітко встановлено, що вартість промислових запасів корисних копалини при цьому враховуватися не буде.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини