Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госземагентство: вартість держземлі при викупі визначається за експертною оцінкою, а не нормативною

10 листопада 2011, 14:43
1374
2
Реклама

При продажі (викупі) земельної ділянки із земель державної або комунальної власності вартість земельної ділянки визначається його експертною грошовою оцінкою. До такого висновку в листі від 25.07.2011 року № 11131/27/П2368-11 прийшло Державне агентство земельних ресурсів.

Це пов'язано з тим, що згідно Закону "Про оцінку землі" експертна грошова оцінка земельних ділянок використовується при здійсненні угод відносно земельних ділянок і прав на них, у тому числі, при продажі земельних ділянок державній і комунальній власності, що підтверджує ст. 128 ЗКщо визначає порядок продажу таких ділянок. Згідно ч. 8 цієї статті ціна земельної ділянки визначається за експертною грошовою оцінкою за замовленням органів державної або місцевої влади.

Нормативна грошова оцінка використовується для визначення розміру земельного податку, держмита при міні, даруванні, спадкоємстві земельних ділянок, орендної плати за земучастки державної і комунальної власності.

При цьому, на думку Госземагентства, нормативна грошова оцінка не впливає на визначення вартості земельної ділянки при проведенні експертної грошової оцінки. Вона застосовується виключно для визначення суми авансового платежу, за рахунок якого здійснюється проведення експертної грошової оцінки професійними оцінювачами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини