Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закони дня : про судовий збір і фальсифікацію ліків

1 листопада 2011, 14:30
4132
3
Реклама

Закон "Про судовий збір" визначає поняття судового збору, платників і об'єкти стягування судового збору, розміри ставок, пільги по сплаті судового збору, порядок сплати і повернення судового збору, підстави відстрочення і розстрочки сплати судового збору, зменшення його розміру або звільнення від його сплати, напряму судового збору. Документом ставки судового збору встановлюються у частинах мінімальної заробітної плативстановленою законом на 1 січня календарного року, в процентному співвідношенні до відповідної ціни позову, у фіксованому розмірі, з урахуванням економічних змін в державі.

Розмір судового збору за подачу позовних заяв в цивільному процесі майнового характеру і заяв про відшкодування моральної шкоди передбачений у розмірі 1 відсотка ціни позову, але не міні 0,2 розміру мінімальної зарплати (на сьогодні це - не менше 188,2 гривен) і не більше 3 розмірів мінімальної зарплати (2 823 гривен). При спорах немайнового характеру судовий збір складає за проектом 0,1 мінімальної зарплати (94,1 гривен).

За подачу позовів майнового характеру в господарському процесі стягуватиметься збір у розмірі 2 % від ціни позову, але не менше 1,5 розміру мінімальної заробітної плати (1 411,5 грн.) і не більше 60 розмірів мінімальної зарплати (56 460 грн.). Позови немайнового характеру - 1 мінімальна зарплата (941 грн.).

Також, уперше передбачено введення судового збору за подачу заяви про застосування попереджувальних заходів і забезпечення позову, за видачу в електронному вигляді копії технічного запису судового засідання, за роздрук технічного запису і ряд інших процесуальних дій.

Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно попередження фальсифікації лікарських засобів" встановлює карну і адміністративну відповідальність за фальсифікацію лікарських засобів чи обіг фальсифікованих лікарських засобів, у тому числі за контрабанду фальсифікованих лікарських засобів.

Під фальсифікованим лікарським засобом запропоновано розуміти ліки, умисне промаркіровані неідентично відомостям про лікарський засіб з відповідною назвою, внесеною в Державний реєстр лікарських засобів, або підроблене іншим шляхом і що не відповідає таким внесеним в Реєстр відомостям.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини