Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроект 9151 про часткове повернення повноважень Верховному Суду пройшов перше читання в Раді

6 жовтня 2011, 18:00
1921
0
Реклама

Члени парламенту прийняли в першому читанні ("за основу") законопроект № 9151 "регионалки" Ірини Дбайливоїщо частково повертає повноваження Верховному Суду України.

За проектом Верховний Суд зможе виносити за результатами перегляду справ нові рішення. Ці рішення підлягають публікації на його офіційному веб-сайті через 10 днів після їх прийняття.

На суддів покладуть обов'язок використовувати укладення ВСУвикладені в рішеннях, прийнятих за результатами розгляду заяв про перегляд судових рішень.

Справи у Верховному Суді переглядатимуться колегією суддів у складі 5 чоловіка в деяких випадках - спільним засіданням палат або усім складом Верховного Суду.

Зміни, запропоновані проектом, торкаються і адміністративно-організаційних питань діяльності Верховного Суду. Кількість суддів зросте з 20 до 48 чоловікбуде введена посада Першого заступника Голови ВСУ, загальна кількість теж збільшиться до 4 чоловік, поновиться діяльність судових палат (у адміністративних, господарських, карних і цивільних справах).

Але при цьому проект не прибирає одіозну норму про допуск справ на розгляд до Верховного Суду Вищим спеціалізованим Судом.

Крім того, як мінімум, питання викликає пропозицію проекту включати в Реєстр судових рішень не усі рішення судів загальної юрисдикціїа тільки ті з них, перелік яких затвердить Раду суддів України за узгодженням з Державною судовою адміністрацією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини