Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що готує законопроект про внутрішню торгівлю інтернет-магазинам?

31 жовтня 2011, 16:37
4063
13
Реклама

Законопроект про внутрішню торгівлю - реальний інструмент врегулювання стосунків у сфері торгівлі. Про це, як повідомляє офіційний сайт Мінекономікизаявив директор департаменту розвитку торгівлі Мінекономіки Ігор Габарук.

Розроблений Міністерством проект Закону "Про внутрішню торгівлю" регламентує стосунки у сфері торгівлі і виробничо-торгової діяльності, що виникають між госпсуб'єктами, органами державної і місцевої влади.

Зокрема, законопроектом встановлюються вимоги до Інтернет-торгівлі: обов'язковою вимогою здійснення дистанційної торгівлі буде наявність офісних приміщеньвідсутність яких сьогодні дозволяє уникати відповідальності за реалізацію продукції і не платити податки.

За порушення такої вимоги проект передбачає штрафякий накладатиметься на суб'єктів дистанційної торгівлі у разі відсутності офісного приміщення опісля півроку після набуття чинності закону.

"Ще разів хочу підкреслити, що йдеться тільки про офісні приміщення. Ми розуміємо, що суб' єкти господарювання, що здійснюють торгівлю через Інтернет і не обов'язково повинні мати свої складські приміщенняоскільки сморід можуть співпрацювати з іншими підприємствами, у яких є складські приміщення для зберігання товарів"- підкреслив Ігор Габарук.

Більше того, суб'єкти дистанційної торгівлі, згідно з проектом, зобов'язані будуть надавати покупцям повну інформацію про своє найменування, місцезнаходження, відомості про держреєстрацію, про наявність патенту або ліцензії, інформацію про товари і умови договору купівлі-продажу за допомогою розміщення таких даних в каталогах, буклетах, проспектах, інформаційних мережах, зокрема, в Інтернеті.

Розробники чекають, що реалізація Закону дозволить забезпечити цінову стабільність на ринку соціально значущих товарів, підвищити якість торгового обслуговування, збільшити кількість торгових площ до рівня європейських (650 кв.м на 1000 облич), притягнути допинвестиции в торгівлю.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини