Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова вважає, що звітність не повинні доставляти посильний або кур'єрська служба

28 жовтня 2011, 17:45
2934
0
Реклама

ДПАУ листом № 1067/6/10-1015/3695 виклала свою позицію з питань можливості підписання податкової звітності представником платника податків і можливості доставки податкової звітності посильним або кур'єрською службою.

Характерно, що не на один із запитів ДПАУ не відповідає прямо. З питання про кур'єрів, проте, можна зробити висновок про те, що, швидше за все, така доставка, на думку податківців, не прийнятна.

Вони посилаються на пункт 49.3 НК (який передбачає можливість представлення звітності або платником, або уповноваженим ним особою (кур'єра до таких віднести важко), або поштою з повідомленням про вручення і описом вкладення, або електронною поштою з дотриманням умов про реєстрацію електронного підпису) і підкреслюють при цьому вичерпний характер переліку вказаних в пункті способів представлення.

Що стосується можливості підписання звітності представником, то, з одного боку, ДПАУ вказує на можливість ведення "податкових" справ платника представником на підставі ст. 19 НК і говорить про те, що права представника ідентичні правам платника. З іншою, потім цитує правові норми про необхідність підписання звітності самим платником (керівником платника податків), уповноваженим особою, відповідальною за ведення бухгалтерського обліку і податкової звітності особою. Чи рахувати при цьому представника цією "уповноваженою" особою - ДПАУ не пояснює.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини