Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджена стратегія боротьби з корупцією

27 жовтня 2011, 16:34
1776
7
Реклама

Президент своїм Указом ствердив Національну антикорупційну стратегію на 2011 - 2015 рокизамінивши затверджену ще в 2006 році Президентом Ющенком концепцію подолання корупції "На шляху до доброчесності".

Відмітивши позитивні результати виконаної роботи (ухвалення антикорупційних законів, проведення судової, податкової, адміністративної реформ, удосконалення механізму доступу громадян до публічної інформації і отримання безкоштовної юрпомощи), Стратегія визначає цілі і перелік завданьщо стоять перед владою в цій сфері, а також шляхи їх реалізації.

Очікувані результати: розвиток вітчизняного законодавства відповідно до світових антикорупційних стандартів; підвищення ефективності системи протидії корупції; зниження рівня корупції в системі правоохоронних органів, інших органів держвлади; скорочення об'ємів тіньової економіки; формування у громадськості активної позиції по запобіганню і протидії корупції.

Конкретні кроки по подоланню корупції в країні будуть викладені в майбутній Держпрограмі, прийнятій на підставі Стратегії.

Оцінювати їх результати мають намір, зокрема, по позиції України в міжнародних рейтингах (економічна свобода, інвестиційна привабливість, прозорість і так далі), за результатами моніторингу України з боку міжнародних організацій, соцдосліджень, опитування громадян.

Указ про Національну стратегію набув чинності сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини