Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Центр зайнятості : відповідальності за ненадання інформації про наявність вакансій немає

26 жовтня 2011, 10:26
5117
2
Реклама

Як випливає з листи Державного центру зайнятості від 23.09.2011 року № ДЦ-04-6691/0/6-11 адміністративній або фінансовій відповідальності за непредставлення даних в повному об'ємі про наявність вільних робочих місць (вакансій)законодавством не передбачено. У тому числі, відносно вакансій, призначених для працевлаштування інвалідів, і про працівників, які працюють неповний робочий день (тиждень), якщо це не передбачено трудовим договором, або не працюють у зв'язку з простоєм виробництва з не залежних від них причин.

Адміністративна відповідальність, встановлена ст. 165-3 КоАПпередбачена тільки для працедавців, винних в несвоєчасному представленні або непредставленні відомостей про прийом на роботу працівників. Тобто, тільки для тих, хто несвоєчасно надав або не надав інформацію за формою звітності № 5-ПН "Звіт про прийнятих працівників".

Також, ч. 5 ст. 20 Закону "Про зайнятість населення" передбачена фінансова відповідальність працедавців за непредставлення або несвоєчасне представлення інформації державній службі зайнятості про заплановане і фактичне вивільнення працівників. Тобто, за формою звітності № 4-ПН (план) "Звіт про заплановане вивільнення працівників", яка повинна подаватися не пізніше чим за два місяці до вивільнення і за формою звітності № 4-ПН (факт) "Звіт про фактичне вивільнення працівників", що подається в десятиденний термін після вивільнення. У разі непредставлення або порушення термінів представлення цих даних з працедавців стягається штраф у розмірі річної заробітної плати за кожного вивільненого працівника.

Таким чином, законодавством встановлена відповідальність тільки за неуявлення центрам зайнятості інформації про прийом на роботу працівників і про заплановане і фактичне вивільнення працівників. Уявлення інформації про вакансії (за формою звітності № 3-ПН "Звіт про наявність вакансій") хоча і передбачене ч. 4 ст. 20 Закону "Про зайнятість населення"але невиконання цього обов'язку ніякої відповідальності не тягне.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини