Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст встановив Порядок узгодження з ним світових угод і планів санації

24 жовтня 2011, 17:25
1840
0
Реклама

Міністерство юстиції видало наказ № 3117/5яким затвердило Порядок узгодження Міністерством юстиції України планів санації і світових угод.

Дія цього порядку поширюватиметься на господарські організації з корпоративними правами держави понад 25%визначаючи для них основи розробки плану санацій і світових угод боржників і представлення їх для узгодження з Мінюстом.

Арбітражні керівники розпорядники майна, що управляють санацією, ліквідатори подають плани санацій і світові угоди боржників на затвердження до господарського суду тільки після їх узгодження з Мінюстом.

Після затвердження світової угоди боржника комітетом кредиторів арбітражний керівник (інші уповноважені на це особи) звертаються в Мінюст з листом довільної форми. До заяви додається прошитий і пронумерований текст світової угоди, з відповідним грифом схвалення на титульному аркуші, скріплений друком, у кількості екземплярів, необхідному для представлення усім органам узгодження і суду, але не менше п'ять (для боржника, комітету кредиторів, Мінюсту, Фонду держмайна і господарського суду).

До заяви додається також копія протоколу засідання комітету кредиторів, на якому було схвалено світову угоду; копія звіту про незалежну оцінку майна і майнових прав боржника, копія рецензії на оцінку майна і майнових прав, а також копії документів, що підтверджують право власності на майно, якщо планується відчуження майна боржника; перелік основних засобів боржника з вказівкою їх назви, інвентарного номера, залишкової (балансовою) вартості, ринковій вартості з відміткою планованих до відчуження.

Мінюст повинен прийняти рішення у місячний термін. Серед підстав для відмови - невідповідність світової угоди вимогам Закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкротом"невідповідність даних в документах, відомостям єдиної бази даних про підприємства, відносно яких відкрита справа про банкрутство.

Про відмову Мінюст повинен повідомити листом-повідомленням без грифа узгодження. Можливості оскарження цього рішення не передбачено.

Те ж з планом санації - звернення до Мінюсту із заявою довільної форми після затвердження плану комітетом кредиторів. Сам план додається в такій же кількості екземплярів і так само оформлений, як і світова угода.

Із заявою також подаються: копія протоколу засідання комітету кредиторів про схвалення плану санації боржника; копія протоколу засідання комітету кредиторів про схвалення інвестора (інвесторів); звіт про незалежну оцінку майна боржника, що планується до відчуження або передачу в оренду в процесі санації з рецензією; перелік основних засобів виробництва з вказівкою назви, інвентарного номера, залишкової вартості і ринкової вартості з відміткою тих з них, які плануються до відчуження; податкова, фінансова і статистична звітність за останні 2 року роботи боржника і за останній звітний період; проекти договорів перекладу боргу та ін., передбачених санацією; інформація про інвестора (копії засновницьких документів, дата і номер запису про проведення держреєстрації, копія довідки про внесення запису в ЄДРПОУ, копія фінансового звіту за останній рік, інформація про розмір статутного капіталу, довідка з банківських установ, в яких відкриті розрахункові рахунки, що підтверджують платоспроможність інвестора, довідка про напрями роботи інвестора).

Підстави для відмови в узгодженні плану санації: невідповідність вимогам Закону, невідповідність даних в документах, відомостям єдиної бази даних про підприємства, відносно яких відкрита справа про банкрутство, наявність в законі обмежень у зверненні майна боржника, що планується до відчуження або передачі в оренду, непогашення заборгованості перед бюджетами і заборгованість по зарплаті. Оскаржити відмову також не можна.

І світова угода, і план санації, у разі відмови Мінюсту, можна допрацювати і представити на розгляд знову. Мінюст може погоджувати угоду і план і зі своїми зауваженнями.

Наказ вступить в силу "після завершення виконання заходівщо забезпечать можливість здійснення Міністерством юстиції України повноважень державного органу з питань банкрутства"але не раніше дня публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини