Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держкомпідприємництва розповів про порядок переукладення договорів при зміні найменування АТ

21 жовтня 2011, 17:00
2469
3
Реклама

У листі від 07.09.2011 року № 7094 Держкомпідприємництва розглянув питання необхідності переукладення договорів при зміні найменування акціонерного товариства.

Згідно ч. 1 ст. 651 ГК зміна договору допускається тільки за угодою сторінякщо інше не встановлене договором або законом. Але ч. 1 ст. 652 ГК також передбачено, що договір може бути змінений у разі істотної зміни обставин, якими сторони керувалися при укладенні договору. Згідно ст. 188 ХК сторона, яка вважає необхідним змінити договір, повинна направити пропозицію про це іншій стороні за договором. Сторона, що отримала пропозицію про зміну договору, в 20-денний термін після отримання пропозиції повідомляє інший сторону про результати його розгляду. У разі, якщо сторони не досягли згоди відносно зміни (розірвання) договору або у разі неотримання відповіді у встановлений термін (з урахуванням часу поштового обороту), зацікавлена сторона має право передати суперечку на дозвіл суду.

Нагадаємо, що згідно ч. 4 ст. 90 ГК у разі зміни свого найменування юридична особа, окрім іншого, зобов'язана помістити оголошення про це в засобах масової інформації, в яких публікуються відомості про державну реєстрацію юридичної особи, і повідомити про це усім особамз якими воно знаходиться в договірних стосунках. Відповідно до ч. 5 розділу XVII Закону "Про акціонерні товариства" статути і внутрішні положення акціонерних товариств, створених до набуття чинності цього Закону, підлягають приведенню у відповідність з нормами справжнього Закону. Внесенням змін до статуту суспільства, зокрема, передбачають зміну найменування акціонерного товариства з відкритого або закритого акціонерного товариства на публічне акціонерне товариство або з відкритого або закритого акціонерного товариства у приватне акціонерне товариство.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини