Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держкомпідприємництва: ніяких дозволів на проведення дезинфекційних робіт отримувати не треба

21 жовтня 2011, 09:30
1303
1
Реклама

Як випливає з листи Держкомпідприємництва від 08.09.2011 року № 6988необхідність отримання документів дозвільного характеру на проведення дератизационных, робіт дезинсекцій, дезинфекційних не передбачена жодним законом України.

Річ у тому, що згідно ст. 4 Закону "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" необхідність отримання документів дозвільного характеру і їх види встановлюються виключно законамирегулюючими стосунки, пов'язані з отриманням документів дозвільного характеру. Між тим, єдиним законом, що визначає види і порядок проведення дезинфекційних робіт, являється Закон "Про захист населення від інфекційних хвороб". Згідно ст. 33 цього Закону порядок проведення профілактичних, поточних і завершальних дезинфекційних заходів встановлюється Мінохоронздоров'я з урахуванням особливостей збудників інфекційних хвороб, чинників передачі інфекції т.д. При цьому ніяких дозволів Закон "Про захист населення від інфекційних хвороб" не вимагає.

Нагадаємо, що згідно ст. 1 Закону "Про захист населення від інфекційних хвороб" дезинфекційні заходи (дезинфекція, дезинсекція, дератизація) - це заходи по знищенню в середовищі життєдіяльності людини збудників інфекційних хвороб (дезинфекція) і їх переносників - комах (дезинсекція) і гризунів (дератизація).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини