Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав закон про правовий статус іноземців і апатридів

20 жовтня 2011, 11:10
1724
0
Реклама

Як повідомляє офіційний сайт Президента, Віктор Янукович підписав Закон "Про правовий статус іноземців і осіб без громадянства" № 3773 - VIприйнятий парламентом 22 вересня 2011 року.

Законом передбачається, що іноземці і особи без громадянства за умови законного перебування на території України користуються усіма тими правами, які мають громадяни Україниі, незалежно від законності перебування, мають право на визнання їх правосуб'єктності і основних прав і свобод людини.

Уперше на законодавчому рівні для них передбачається добровільне повернення в країну походження або іншу країну на підставі їх заяви. Добровільне повернення можливе у випадках відсутності законних підстав для перебування в Україні і, одночасно, відсутності засобів (чи втрати паспортного документу) для повернення.

Примусове повернення іноземців і осіб без громадянства передбачено при грубому порушенні ними законодавства України. Рішення про примусове повернення, що приймається органом з питань міграції, передбачає необхідність самостійно покинути територію України в строк, що не перевищує 30 днів, і може супроводжуватися забороною в'їзду в майбутньому строком на 3 року.

Невиконання рішення про примусове повернення може спричинити видворення. Рішення про видворення повинен прийняти суд на підставі звернення органів з питань міграції, СБУ або охорони держкордону.

Також можуть бути видворені іноземці і особи без громадянства, чиї дії суперечать інтересам національної безпеки України. Видворення можливо і в порядку реадмиссии відповідно до міжнародних договорів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини