Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набули чинності зміни до Правил дорожнього руху

14 жовтня 2011, 16:30
8270
4
Реклама

Сьогодні, 14 жовтня 2011 року, набуло чинності постанова Кабінету Міністрів № 1029 від 26.09.2011 р., що змінює Правила дорожнього руху.

Згідно зі змінами, до механічних транспортних засобів тепер відносяться також і ті, робочий об'єм двигуна яких не перевищує 50 куб. см Отже, до мопедів і їх водіїв пред'являтимуться загальні вимоги, а не спеціальні (обумовлені в главі 6 Правив), як нині.

Відкориговано поняття мопеда. Тепер до мопедів відносяться ТС, що мають двигун з робочим об'ємом до 50 куб. см чи електродвигун потужністю до 4 кВт.

Виключена з Правил норма про те, що водій зобов'язаний мати при собі свідоцтво про право спільної власності на ТС, реєстраційний або інший документ, що підтверджує право користування і розпорядження ТС (доручення на управління і тому подібне), шляховий лист і документацію на вантаж, що перевозиться.

Власник ТС може передавати транспорт в користування шляхом передачі реєстраційного документу на ТС.

Мотошлем обов'язковий, відповідно до змін, для водіїв і пасажирів мопедів.

Закріплений обов'язок водія на вимогу працівника міліції дати можливість провести перевірку технічного стану транспортного засобу, підмета згідно із законом обов'язковому техконтролю, з використанням спеціальних пристроїв.

Автомобілями з причепами або напівпричепами (категорії BE, C1E, CE), а також призначеними для перевезення великогабаритних, крупновесовых і небезпечних вантажів, можна буде управляти з 19 років; автобусами, трамваями і тролейбусами (категорії D1, D, D1E, DE, T) - з 21 року. Вводиться європейське ділення на категорії ТС.

При наближенні до нерухомого ТС, з включеними проблисковими маячками синього кольору і спеціальним звуковим сигналом (чи без включеного сигналу), навіть якщо це ТС коштує на узбіччіводії зобов'язані понизити швидкість до 40 км в годину і лише у разі подачі спеціального сигналу регулювальником - зупинитися.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини