Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суддя Родіон Киреев засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі

11 жовтня 2011, 13:35
3510
20
Реклама

Печерський районний суд засудив Юлію Тимошенко до семи років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядливих і адміністративно-господарських обов'язків строком на 3 року, а також ухвалив стягнути з неї на користь НАК "Нафтогаз України" 1,5 млрд гривен. Таким чином, вироком повністю задоволені вимоги звинувачення - прокуратури.

Відповідно до статей 347 і 349 Карно-процесуального кодексу вирок може бути оскаржений впродовж 15 днів з моменту вручення Юлії Тимошенко копії вироку. Вирок, зачитаний суддею, поки не набув чинності. У разі оскарження він набуде чинності після винесення ухвали апеляційною інстанцією, інакше - після закінчення терміну оскарження.

Суддя Родіон Киреев визнав Ю. Тимошенко винною в здійсненні діяння, передбаченого частиною 3 ст. 365 Карного кодексу- в перевищенні влади або посадових повноважень (тобто умисному здійсненні посадовцем дій, явно що виходять за рамки наданих йому прав або повноважень, якщо вони завдали істотної шкоди законом, що охоронявся, правам, інтересам окремих громадян, державним або громадським інтересам, інтересам юридичних осіб), що спричинило тяжкі наслідки.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 10 років.

Ю. Тимошенко знаходиться під вартою з 5 серпня 2011 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини