Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як зміниться рекламна політика на ТБ у зв'язку з новаціями законодавства?

27 січня 2011, 17:41
1214
1
Реклама

Після набуття чинності нових законодавчих норм про ідентифікації телеканалу під час трансляції усій аудіовізуальній продукції, включаючи рекламуфахівці прогнозують зміни у відносинах між рекламодавцем і телеканалами.

Нагадаємо, 11 січня 2011 року парламент вніс відповідні зміни в Закон "Про телебачення і радіомовлення" (законопроект № 3631)про що ЛІГА :ЗАКОН повідомляла в матеріалі "Внесені зміни в порядок мовлення телеканалів і трансляції реклами". Експерти у сфері масових комунікацій дали ряд роз'яснень для ЗМІ.

Так, директор комунікаційного агентства "ВАРТО" Наталія Холод вважає, що цей Закон допоможе привести вітчизняне ТБ до відповідальності за зміст реклами : "Відображення логотипу телеканалу під час трансляції реклами зобов'яже до відповідальності за поширення інформації і простимулює канали ретельніше відбирати рекламні ролики для показу на ТБ. Крім того, введення цього законопроекту також стане хорошою мотивацією для творців реклами і товаровиробників, які свідоміше підходитимуть до інформаційного наповнення рекламних роликів. Я думаю, що цей законопроект стане одним із способів фільтрації інформації на ТБ на користь моралі і поліпшення якості реклами в Україні".


Генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф висловив свою думку з приводу впливу цього Закону на рекламний контент: "Законопроект, в першу чергу, спрямований на те, щоб контролювати не лише контент реклами, але і рекламні надходження і сплачені з них податки до бюджету. Для тих каналів, де процвітає неврахована офіційним чином реклама, з'явиться привід замислитися і навести лад у своїй рекламній діяльності".


Закон набуде чинності з дня офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини