Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон, по якому він, а не кияни, формуватиме київську виконавчу владу

9 вересня 2010, 10:31
1396
0
Реклама

Президент України Віктор Янукович 8 вересня 2010 року підписав прийнятий буквально напередодні парламентом Закон № 2500 - VІщо вносить зміни в Закон "Про столицю України - місто-героя Києві".

Ним, по-перше, скасовано обов'язкове досі існування районних в місті Києві рад - виборних органів київської общини. Тепер вони можуть створюватися, а можуть і не створюватися жителями Києва (на референдумі) і Київською міськрадою.

По-друге, Київський міський голова більше не буде одночасно і головою Київської міської державної адміністрації. Міська адміністрація стане в першу чергу ступенем в президентській вертикалі влади, а в другу - виконавчим органом Київської міськради, бо її голова з дня набуття чинності підписаного Закону призначатиметься Президентом.

Не дивлячись на те, що майбуття районних рад в столиці тепер під знаком питання, районні держадміністрації згідно зі змінами залишаються у будь-якому випадку. Причому голови цих адміністрацій згідно із законом призначатимуться Президентом не завжди (у цьому їх відмінність від голови держадміністрації Києва). Президент стане їх призначати, якщо не будуть створені районні ради. У разі ж створення рад, районні адміністрації очолять обрані голови райрад.

Закон набуде чинності з дня публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини