Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набуває чинності Положення про Раду інвесторів

7 вересня 2010, 16:29
808
0
Реклама

Сьогодні, 7 вересня 2010 року набуває чинності Указ Президента України № 892/2010яким Віктор Янукович створив Раду вітчизняних і іноземних інвесторів і затвердив Положення про нього.

Рада інвесторів створена замість Консультативного радого з питань іноземних інвестицій. Главою Ради згідно з Положенням являтиметься сам Президент. Відповідальним секретарем, який впродовж 2 тижнів повинен буде представити на затвердження Президентові персональний склад Ради (з урахуванням пропозицій уряду), призначений замголови Адміністрації Президента Андрій Гончарук.

Рада отримала статус консультативно-дорадчого органу при Президентові, покликаного поліпшити інвестиційний клімат в Україні і створити її привабливий інвестиційний імідж. Положенням закріплено право Ради отримувати в установленому порядку від центральних і місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ і організацій необхідні для роботи документи і матеріали.

Членами Ради можуть бути представники визнаних вітчизняних і іноземних компаній, банків, консультативних фірм, асоціацій і об'єднань інвесторів. Потенційні кандидати не можуть мати боргів по податках і зарплаті, капіталу офшорного походження. Останній, навпаки, повинен походити з країн, що беруть участь в міжнародній співпраці у сфері протидії легалізації злочинних прибутків і фінансуванню тероризму, зокрема, що співпрацюють з Групою по розробці фінансових заходів боротьби з незаконним відмиванням грошей (РАТР).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини