Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ: для видачі банками кредитів в іноземній валюті індивідуальна ліцензія не потрібна

13 вересня 2010, 13:23
4724
5
Реклама

НБУ в листі від 10 вересня 2010 року № 18-311/4539-15626 зупинився на питанні можливості видачі банками споживчих кредитів в іноземній валюті.

Лист повідомляє про відміні апеляційним судом рішення суду I інстанції, що визнало необхідним для видачі такого кредиту отримання банком індивідуальних ліцензії НБУ на здійснення валютних операцій по видачі (отриманню) кредиту в інвалюті і на використання інвалюти як засоби платежу на території України. Суд I інстанції посилався на пункти "в" і "г" частини 4 ст. 5 Декрету КМУ "Про систему валютного регулювання і валютного контролю".

Національний банк особливо зупинився на тому, що рахує достатнім для видачі кредитів в інвалюті наявності банківської ліцензії і спеціального дозволу (генеральною ліцензії на здійснення валютних операцій). Він відмітив також, що його позиція з цього питання незмінна.

Читайте також на цю тему матеріали ЛІГА :ЗАКОН: "Валютні кредити: чи спрацює "принцип доміно""?, "Кредитні договори в інвалюті незаконні"?, Чи "завжди кредити в іноземній валюті законні"?.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини