Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держкомітет по контролю за наркотиками отримав правову основу для діяльності

9 серпня 2010, 16:33
1454
0
Реклама

Положення про Державний комітет України з питань контролю за наркотиками набуває чинності 9 серпня 2010 року.

Згаданий Комітет, що скорочено іменується в документі Госкомнаркоконтролем, є спеціальним органом виконавчої влади у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Нагляд за зверненням останніх і протидія їх незаконному зверненню названі одним з основних завдань Комітету.

До функцій Госкомнаркоконтроля віднесені формування переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, контроль за діяльністю суб'єктів господарювання з сфері звернення наркозасобів, у тому числі контроль за дотриманням ними ліцензійних умов госпдіяльності; а також розробка і затвердження ліцензійних умов (і видача ліцензій) господарювання по культивуванню рослин, включених в таблицю I Переліку наркозасобів, психотропних речовин і прекурсоріві по розробці, виробництву, виготовленню, зберіганню, перевезенню, придбанню, реалізації, ввезенню (вивезенню) в Україну, використанню, знищенню засобів, включених в таблиці II, III, IV цього Переліку.

Комітет покликаний контролювати дотримання суб'єктами господарювання порядку знищення наркозасобів, видавати за узгодженням з СБУ дозвіл на право їх ввезення (вивезення) і транзиту. Він же повинен забезпечувати проведення експертних досліджень (нормативно-технічної, медико-біологічної, хіміко-аналітичної експертизи матеріалів, спеціалізованої оцінки), пов'язаних з наркозасобами, психотропними речовинами, прекурсорами і їх аналогами.

Госкомнаркоконтролю надане, серед іншого, право отримувати інформацію, документи і матеріали про наркозасоби від ряду органів держвлади, місцевого самоврядування, від суб'єктів господарювання, а також проводити перевірки з питань своєї компетенції і видавати обов'язкові приписи по їх результатах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини