Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ: виробники і продавці ювелірних виробів з дорогоцінних металів можуть застосовувати упрощенку

27 серпня 2010, 15:26
2167
1
Реклама

Державна податкова адміністрація розглянула питання про можливість застосування спрощеної системи оподаткування до суб'єктів малого бізнесу - виробників ювелірних виробів, годинника, а також до тих, що торгують оптом і уроздріб ювелірними виробами з дорогоцінних металів і коштовних каменів листом від 2 серпня 2010 року № 15444/7/15-0117.

На думку ДПАУ, положення пункту 5 Закону № 2642 - IV (обмеження, що вводить, на застосування спрощеної системи) не торкаються вказаних видів діяльності, оскільки оптова і роздрібна торгівля ювелірними і побутовими виробами з дорогоцінних металів і каменів відрізняється від оптової і роздрібної торгівлі промисловими виробами з дорогоцінних металів (до останніх відносяться "пластина, дріт, фільєри").

А виробництво годинних корпусів і ювелірних виробів з дорогоцінних металів не включаються в підклас 27.41.0 "Виробництво дорогоцінних металів" Національного класифікатора України ДК 009:2005. Тільки виробники металів (а не виробів з них) обмежені законом в застосуванні спрощеного оподаткування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини