Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Закон про відміну податку на прибуток для готелів до Євро-2012. Коментар ЮК "Правова гільдія "ВикториАл"

7 вересня 2010, 15:30
3865
2
Реклама

Набув чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законів України відносно розвитку і підготовки готельної інфраструктури до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року по футболу".

Закон встановлює, що, починаючи з 1 січня 2011 року вводиться звільнення строком на 10 років від обкладення податком на прибуток підприємств, що надають готельні послуги категорій 3, 4, 5 зірок, якщо такі готелі були реконструйовані або знову побудовані, або в них був проведений капремонт або реставраційні роботи, і будуть введені в експлуатацію до 1 вересня 2012 року.

Слід зазначити, що згідно з цими змінами практично усі готелі у Україні (категорій 3, 4 і 5 зірок) будуть на 10 років звільнені від сплати податку на прибуток.

ЕКСПЕРТНА ДУМКА

Для ЛІГА :ЗАКОН нововведення прокоментував юрист ЮК "Правова гільдія "ВикториАл" Валерій Присяжный: "11 серпня 2010 року частково набув чинності Закон "Про внесення змін до деяких законів України відносно розвитку і підготовки готельної інфраструктури до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року по футболу".

Дія Закону напрямлено на стимулювання діяльності, пов'язаної з будівництвом (реконструкцією) нових і експлуатацією нових і реконструйованих готелів (готельних комплексів).

Одним з важливих моментів для підприємців в цій сфері бізнесу, являється те, що тимчасово, строком на 10 років, починаючи з 1 січня 2011 року, звільняється від оподаткування прибуток підприємствотримана ними від надання готельних послуг в пяти-, чотирьох- і тризіркових готелях у разі, якщо вони були введені в експлуатацію до 1 вересня 2012 року (у їх числі новострои, або реконструйовані, або в яких проведений капітальний ремонт, або реставрація існуючих будівель і споруд).

Правда це положення набуває чинності з 1-го січня 2011 року.

Також цим Законом були введені нові поняття в Закон "Про туризм". Він обзавівся такими термінами як: "готель", "готельна послуга", "аналогічні засоби розміщення".

Здавалося б, безневинні визначення, але вже вони говорять про те, що СПД який робить послуги тимчасового проживанняабо здає в оренду житло, не підпадає під дію десятирічних податкових канікул.

Представляється, що в найближчому майбутньому вийде додаткове роз'яснення ДПАУ, яке прояснить коло осіб, на яких поширюється пільга.

Тим часом рекомендуємо підприємцям галузі подумати, як увійти до пільгової категорії і привести свої документи і матеріально-технічну базу у відповідність з вимогами законодавства.

Кабінет Міністрів України потурбується про те, щоб переглянути державні стандарти України відносно туристичних послуг в частині підвищення вимог до матеріально-технічного оснащення готелів і якості відповідних послуг.

Є багато позитивних моментів в тому, що чемпіонат Європи 2012 року по футболу проходитиме в Україні. Головне: щоб підприємці які вклали гроші напередодні проведення чемпіонату, розраховуючи отримати економічний ефект від вкладень не отримали "приємного сюрпризу" у вигляді нових змін, які відміняють обіцяні пільги по закінченню чемпіонату".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини