Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Первинна бухгалтерія тепер може бути в електронній формі

26 липня 2010, 13:39
4322
3
Реклама

З 24 липня 2010 року первинні бухгалтерські документи можуть створюватися як в письмовій, так і у електронній формі. Створені в електронній формі, вони можуть застосовуватися у бухобліку лише за умови дотримання умов законодавства про електронні документи і електронний документообіг.

Це стало можливим завдяки внесеним наказом Мінфіну від 7 червня 2010 роки № 372 змінам в Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку.

Створення електронного документу, накладення електронного підпису, виправлення помилок в нім здійснюються відповідно до законодавства про електронний документообіг.

Первинні документи і бухгалтерська звітність в електронній формі повинні зберігатися на електронних носіях інформації у формі, що дозволяє перевірити їх цілісністьа також упродовж терміну, не меншого за тривалістю, ніж термін зберігання документів на папері.

Положення доповнене нормою, згідно якої довідка, що складається при виправленні помилок в облікових регістрах за минулий звітний період способом сторно, повинна містити причину помилки, посилання на документи, в яких припустилася помилки, підпису працівника, що склав довідку, і головного бухгалтера.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини