Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент відновив міжнародні аспекти оперативного розшуку

2 липня 2010, 16:30
1009
3
Реклама

Парламент вніс зміни в Закон "Про оперативно-розшукову діяльність" № 2135 - XII.

Закон доповнений статтею про міжнародну співпрацю у сфері оперативно-розшукової діяльності, яка між центральними органами виконавчої влади України, її держорганами, що містять оперативні підрозділи, а також правоохоронними і спеціальними службами інших держав і міжнародними правоохоронними організаціями здійснюється у тому числі і на основі міжнародних договорів, а також засновницьких актів і правил міжнародних організацій, членом яких є Україна.

Окремо відмічено, що на підставі цих договорів і актів виконуватимуться запити правоохоронних органів інших держав і міжнародних правоохоронних організацій. За підрозділами, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, закріплено право поводитися із запитами до інших держав і міжнародних правоохоронних організацій у рамках згаданих міжнародних норм.

Запити і повідомлення правоохоронних органів інших держав вказані джерелами, в яких можуть міститися підстави для проведення оперативно-розшукової діяльності.

Офіційний сайт Верховної Ради повідомляє о "вилученні" 6-ої поправки при другому читанні. Вона торкалася змін в пункт 20 ст. 8 Закону, який після першого читання (якщо поправка не пройшла, в такій же редакції пункт повинен залишитися в остаточному варіанті тексту) передбачав право залучати до проникнення в злочинну групу, а також для голосних і негласних оперативно-розшукових заходів працівників (штатних і позаштатних) оперативних підрозділів інших держав або осіб, з ними що співпрацюють.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини