Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ підвищив розмір регулятивного капіталу банків до 120 млн. грн.

14 липня 2010, 13:21
1081
0
Реклама

Національний банк України постановою від 9 червня 2010 роки № 273 вніс зміни в ряд нормативно-правових актів, у тому числі, в Інструкцію про порядок регулювання діяльності банків в Україні і в Положення про порядок видачі банкам банківських ліцензій, письмових дозволів і ліцензій на здійснення окремих операцій.

Згідно зі змінами розмір мінімального регулятивного капіталу банку (Н1) повинен складати 120 млн. грн.. Засоби, притягнені на умовах субординированного боргу в іноземній валюті, зараховуються в регулятивний капітал банку по офіційному валютному (обмінному) курсу НБУ, встановленому на звітну дату з урахуванням терміну, що залишився до дати погашення.

Банки з регулятивним капіталом менше 120 млн. грн. зобов'язано збільшити його до вказаного розміру в строк до 1 січня 2012 року. До збільшення таким банкам дозволено притягати вклади (депозити) від фізичних осіб (відкривати нові і поповнювати діючі) у рамках об'єму притягнених на дату набуття чинності Постанови № 273 вкладів фізосіб.

За наявності банківської ліцензії банки мають право без отримання письмового дозволу придбавати і відчужувати права вимоги по виконанню зобов'язань в грошовій формі за поставлені товари або надані послуги, переймаючи на себе риски виконання таких вимог і прийом платежів (факторинг).

Постанова набуде чинності 17 липня 2010 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини