Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінений порядок державного нагляду за підприємницькою діяльністю

1 липня 2010, 16:12
4231
3
Реклама

Верховна Рада прийняла Законяким вносяться істотні зміни в Закон "Про основні начала державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності". Закон набуде чинності через три місяці після публікації.

По-перше, введена норма про те, що у складі центрального органу виконавчої влади може бути тільки один контролюючий орган. Таким чином, згідно з новою нормою, число контролюючих органів зменшиться, що позитивно позначиться на суб'єктах господарювання.

По-друге, додане нове основа для застосування позапланових заходів по держнагляду - аварія, смерть потерпілого внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання.

По-третє, введена норма про те, що суб'єкт повинен виконати вимоги про усунення порушень законодавства в строк, встановлений відповідним приписом, який має бути не менше тридцяти днів.

Нагадаємо, що згідно ст. 1 Закону державний нагляд (контроль) - це діяльність уповноважених законом центральних органів виконавчої влади, їх територіальних органів, органів місцевого самоврядування в межах повноважень, передбачених законом, по виявленню і попередженню порушення вимог законодавства суб'єктами господарювання і забезпечення інтересів суспільства, зокрема, належної якості продукції, робіт і послуг, прийнятного рівня небезпеки для населення, природного довкілля.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини