Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок того, що надало вчених звань професора і доцента змінений урядом

30 червня 2010, 14:30
5745
0
Реклама

Уряд змінив порядок того, що надало вчених звань професора і доцента своєю постановою від 23 червня 2010 року № 507.

Відповідно до змін, внесених в постанова КМУ від 27.12.2008 р. № 1149рішення вченої поради про те, що надало цих звань буде дійсним впродовж року з дня його прийняття. Нинішньою редакцією термін дійсності не встановлюється.

Шестимісячний термін розгляду атестаційних справ вченою радою, яка раніше могла бути продовжена до року у двох конкретних випадкахпісля змін може бути продовжений на той же термін при "особливих обставинах"що вимагають більшого часу для проведення експертизи атестаційної справи. Які обставини вважати "особливими" - не уточнюється.

Понижений (з 10 до 8 років) термін необхідного загального стажу педагогічної роботи для того, що надало звання професора працівникам Внз і установ післядипломної освіти, діячам культури і мистецтв, фізкультури і спорту. Скасований нині необхідний 1-річний стаж педагогічної роботи потім привласнення вченого ступеня доктора наук.

Наукові праці для отримання професорського вченого звання повинні публікуватися не просто в професійних наукових виданнях України, а тільки в затверджених в спеціальному переліку ВАК.

Зменшена кількість кандидатів наук (з 5 до 3), яких необхідно підготувати для того, що надало вченого звання професора що не має вченого ступеня доктора наук.

У разі відмови в тому, що надало звання професора і доцента нове клопотання про його привласнення, згідно зі змінами, може бути спрямоване не раніше, ніж через рік. Обов'язкова умова нового клопотання - публікація нових науково-методичних і наукових праць.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини