Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент врахував думку Президента і полегшив отримання іноземними фірмами дозволів на будівництво доріг і комунікацій

29 червня 2010, 16:42
822
0
Реклама

Верховна Рада повторно прийняла (на основі законопроекту № 2464) Закон, що вносить зміни до законодавчих актів про державне регулювання у сфері будівництва, з урахуванням поправок Президента України.

Закон, вже прийнятий парламентом і спрямований Главі держави на підпис, був повернений із зауваженнями останнього. Президент не погодився з пропонованими змінами в ст. 29 Закону "Про планування і забудову територій" № 1699 - IIIзокрема, з нерівними вимогами до вітчизняних і іноземних юридичних осіб для отримання ними дозволу на виконання будівельних робіт.

З одного боку, в текст ст. 29 Закону № 1699 - III вводилася норма про можливість видачі дозволу на реконструкцію або капремонт автодоріг, залізничних колій, ліній електропередач, зв'язку, трубопроводів, інших ліній комунікацій у межах існуючих смуг відведення без надання документу, що засвідчує право власності або користування земельною ділянкою.

З іншого боку, для отримання дозволу іноземними фірмами, окрім іншого, була потрібна подача документу, що підтверджує факт залучення громадян України і юрособ України до виконання будівельно-монтажних робіт об'ємом не менше 90% від загального об'ємуа також використання не менше, чим на 50% вітчизняних виробів і матеріалівзокрема - будівельних конструкцій. З цією нормою не погодився Президент і її відміну підтримав зрештою парламент.

До речі, подібна "патріотична" норма існувала в ст. 29 Закону про забудову, завдяки Закону "Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі і житлового будівництва" (див. матеріал "Соломинка для забудовника")проте через 2 місяці була скасована Законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України по сприянню будівництву". Правда, на той момент норма зобов'язувала забудовників-нерезидентів дотримувати вказані умови для отримання дозволів на проведення будівельних робіт на будь-яких об'єктах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини