Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новий спосіб підвищення розміру аліментів : Янукович підписав зміни до Сімейного кодексу

25 червня 2010, 10:55
7469
6
Реклама

Президент Віктор Янукович підписав Закон "Про внесення змін до Сімейного кодексу України відносно врегулювання порядку визначення розміру аліментів".

Законом вносяться зміни в статті 183 і 192 Сімейні кодекси Українизгідно з якими регулюється проблемне питання, що стосується стягнення аліментів за рішенням суду. Визначається новий спосіб підвищення розміру аліментів, що стягаються на дитину, а саме: якщо після внесення змін до законодавства про мінімальний розмір аліментів на дитину розмір аліментів, визначений судом в частині від заробітку (доходу) матері, батька дитини, буде менше мінімального розміру аліментів, передбаченого ст. 182 Сімейні кодексито одержувач аліментів має право звернутися до суду з позовом до платника аліментів про відповідне збільшення розміру аліментів.

Крім того, змінена ст.192 Сімейного кодексу : тепер розмір аліментів, визначений за рішенням суду або домовленістю між батьками, може бути з часом зменшений або збільшений не лише за рішенням суду за позовом платника або одержувача аліментів у разі зміни матеріального або сімейного стану, погіршення або поліпшення здоров'я когось з них, але і "у інших випадках, передбачених цим Кодексом".

Закон набуває чинності з дня його публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини