Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінені Правила користування електроенергією

7 травня 2010, 09:00
358892
210
Реклама

Зміни (затверджені постановою НКРЕ № 105 від 4 лютого 2010 року) до Правилам користування електричною енергією набувають чинності 7 травня 2010 року.

Згідно зі змінами, для обліку об'єму споживаної електроенергії можуть використовуватися тільки ті засоби обліку, які пройшли перевірку і державну метрологічну атестацію.

Встановлення і заміна засобів обліку електроенергії і локального устаткування збору і обробки даних виконується організацією електропостачання або іншою організацією, що має право на виконання таких робіт, за рахунок власника устаткування у тому разі, "якщо такі дії вимагаються нормативно-правовими актами". На сьогодні така умова відсутня.

Як правило, передбачається укладення одного договору (між постачальником і споживачем електроенергії) відразу по усіх об'єктах споживача, розташованих на території здійснення діяльності постачальника електроенергії за регульованим тарифом. Проте, по взаємній згоді можливе укладення окремих договорів по кожному об'єкту (як нині в Правилах).

Добитися згоди постачальника буде важко, оскільки зміни надають йому право, за наявності такого єдиного договору по усіх об'єктах, припинити (у разі ухвалення рішення про припинення або обмеження постачання електроенергії) постачання споживачеві електроенергії по усіх його об'єктах, вказаних в договорі, якщо це передбачено договором.

Рахунки на оплату спожитої електроенергії і на оплату заявленого об'єму споживання енергії на найближчий майбутній період (якщо аванс передбачений договором) повинні виставлятися одночасно. У таких рахунках обов'язково має бути вказана кінцева дата оплати відповідно до договору.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини