Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВС розповіло як притягнути бухгалтера до карної відповідальності

25 травня 2010, 16:34
3180
1
Реклама

Деяким питанням, пов'язаним з притягненням бухгалтерів підприємств до карної відповідальності, присвячено лист Головного слідчого управління МВС від 31 березня 2010 року, № 13/3-4156.

У цьому листі роз'яснюється, що, виходячи із загального визначення службової особи, даної в примітці 1 до ст. 364 УКособа, яка веде бухгалтерський облік за цивільно-правовим договором про надання послуг з бухгалтерського і податкового обліку, якщо воно не призначено на посаду на підприємстві, не є його службовим обличчямтобто що виконує організаційно-розпорядливі, адміністративно-господарські обов'язки, не може нести карну відповідальність за скоювання злочинів, суб'єктом в яких є спеціальна (службове) особа.

Такі працівники підприємствфункціональні обов'язки яких так чи інакше пов'язані з фінансовою і податковою документацією, але на яких не покладена відповідальність за фінансову діяльність юридичної особи в цілому і виконання обов'язку відносно ведення належним чином бухгалтерського обліку, за наявності підстав можуть притягуватися до відповідальності в якості посібників у здійсненні ряду злочинів економічної спрямованості і у сфері службової діяльності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини