Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін збирається змінити правила оподаткування ПДВ

29 квітня 2010, 17:25
3172
4
Реклама

Істотні зміни в Закон "Про податок на додану вартість" пропонує внести Кабмін. Що відповідає законопроект зареєстрований у ВР під № 6337.

Зокрема, пропонується ввести з 1 січня 2011 року авансові платежі по ПДВ при оподаткуванні операцій з підакцизними товарами одночасно із сплатою акцизного збору у розмірі 20 % від суми акцизу. Крім того пропонується тимчасово на 2010 році відмінити дію норм про право платників податків включати до складу податкового кредиту майбутніх періодів невідшкодовані суми негативного значення ПДВ. Ці суми відбиватимуться в декларації окремим рядком, і включатися в податковий кредит, починаючи з 2011 року. Також планується встановити право платників податків включати до складу податкового кредиту звітного періоду податкові накладні, виписані упродовж трьох місяців з дати їх представлення (така міра дозволить уникнути маніпулювання поняттями "Спотворення показників податкової звітності" і "виправлення помилок" у бухгалтерському і податковому обліку, своєчасно їх виявляти).

Зміни торкаються і ряду інших норм. Наприклад, пропонується позбавити платників податків права на податковий кредит по операціях з суб'єктами, відносно яких судом прийнято рішення про припинення їх діяльності або з якими укладений нікчемний договір, або договір, визнаний недійсним.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини