Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін знову хоче підняти акциз на алкоголь і сигарети

28 квітня 2010, 17:30
1471
0
Реклама

Кабінет Міністрів пропонує підвищити акцизний збір на пиво, алкогольні напої і тютюнові вироби. Що відповідає законопроект № 6337 днями зареєстрований в парламенті.

Так, законопроектом пропонується підвищити ставку акцизу пиво на 23 %також у декілька разів на натуральні виноградні вина, а акциз на "шампанське" автори проекту бажають підвищити на 16 %. Не залишили без уваги і горілкуакциз на цей напій пропонується підвищити на 15,9 %. Акциз на коньяк, у разі ухвалення законопроекту, підвищиться на 21 %. Згідно із законопроектом, підвищені ставки акцизу на пиво набудуть чинності з моменту публікації, на вино і лікеро-горілчані вироби - з першого числа третього місяця, що йде за місяцем публікації закону.

Документом також пропонується підвищити ставки акцизного збору тютюнові вироби. В результаті, наприклад, мінімальний акциз на сигарети з фільтром збільшиться з 115 до 150 грн. за 1000 штук. Нові ставки акцизу на сигарети планують ввести в силу з першого числа місяця, що йде за місяцем публікації закону.

Крім того, законопроектом встановлюється мораторій на подальше підвищення акцизів на алкогольні напої, етиловий спирт і тютюнові вироби до 1 січня 2012 року.

Як повідомляла ЛІГА :ЗАКОНКомітет з податкової і митної політики висловили ряд зауважень до цього проекту, які необхідно допрацювати до другого читання. Зокрема, члени Комітету висловилися проти підвищених ставок акцизу на пиво.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини