Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"ВІЗИР" і інші: чим ДАІ фіксуватиме порушення і сп'яніння

8 квітня 2010, 11:57
1792
0
Реклама

Міністерство внутрішніх справ своїм наказом № 33 від 1 березня 2010 року ствердило Перелік технічних засобів, використовуваних в підрозділах Державтоінспекції МВС для виявлення і фіксації порушень правил дорожнього руху.

Перелік включає технічні засоби, за допомогою яких ДАІ фіксуватиме перевищення швидкості; технічні засоби з функціями фото- і кінозйомкипрацюючі в автоматичному режимі і технічні засоби для огляду водіїв з метою виявлення алкогольного сп'яніння.

Отже, швидкість вимірюватиметься вимірниками радіолокацій швидкості "Беркут" і "Сокіл", вимірниками радіолокацій швидкості руху транспортних засобів "Искра-1" і "Радис", а також вимірниками швидкості що радіолокаціями відеозаписують "РАПІРА" і "ВІЗИР".

Цим же "ВІЗИРЕМ" з активованою функцією "автоматичний режим", вимірником швидкості радіолокацією з фотофіксацією "АРЕНА" і лазерним вимірником швидкості транспортних засобів "TruCAM" користуватимуться для фото- і відеодокументування порушень.

Алкоголь стануть виявляти газоаналізаторами "AlcoQuant 6020", "Alcotest 6510", "Alcotest 6810", "Alcotest 7410 Plus com" і спеціальним пристроєм визначення концентрації пари етанолу в повітрі "Алконт 01", що видихається.

Наказ набуде чинності з моменту його офіційної публікації, а перераховані технічні засоби набудуть правової платформи для їх використання у фіксації доказів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини