Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Україні планують створити ювенальную юстицію 4 року

1 квітня 2010, 17:38
5607
30
Реклама

Міністерство юстиції повідомляє про старт чотирирічного проекту по створенню ювенальной (підлітковою) юстиції у Україні. Проект реалізовуватиметься українським і канадським урядами.

Керівником міжвідомчої робочої групи (у яку входять представники Мінюсту, Верховного Суду, Генпрокуратури, МВС, адвокатури та ін.) по впровадженню системи ювенальной юстиції в Україні являється замміністра юстиції Валерія Лутковская. З канадського боку проект реалізовуватиметься Канадським агентством міжнародного розвитку і Канадським старанним агентством. Канадою надаватиметься технічна підтримка проекту, мета якого - максимальний захист прав неповнолітніх на рівні міжнародних стандартів у області прав дітей.

У рамках проекту планується розробка національної законодавчої бази для здійснення ювенальной юстиції і нових підходів для забезпечення прав неповнолітніх, методів реабілітації тих з них, хто скоїв злочини.

Ювенальная юстиція як система державних органів, що здійснюють правосуддя у справах про злочини і правопорушення неповнолітні існує у багатьох державах. У окремих з них вона є частиною ювенальной системи держорганів і громадських організацій, що займаються питаннями сім'ї і правами дітей. У Україні про необхідність її введення говорять давно, але і досі цей намір не реалізований.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини