Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хто платить оренду за землю після відчуження будинку, розташованого на ній?

Реклама

ДПАУ роз'яснилахто саме сплачує орендну плату за землю у разі припинення договору оренди на підставі придбання права власності на житловий будинок, будівлю або споруду, які розташовані на орендованій земельній ділянці.

Як виявилось, якщо орендарі земель комунальної або приватної власності провели відчуження права власності на такий будинок або будівлю, але не повернули ці земучастки орендодавцеві в установленому порядку, то орендарі продовжують залишатися платниками орендної плати (до моменту втрати сили орендними договорами). Якщо ж вони повернули земучастки орендодавцеві, то платниками орендної плати є нові власники житлового будинку, будівлі або споруди, розташованої на орендній ділянці (з моменту набуття чинності договорів оренди землі).

Необхідність дачі вказаного роз'яснення пов'язана з набуттям чинності Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України по спрощенню порядку набуття прав на землю". Цим документом ст. 31 Закону "Про оренду землі"що передбачає основи для припинення договору оренди, була доповнена такою основою, як придбання права власності на житловий будинок, будівлю або споруду, які розташовані на орендованій земельній ділянці. В той же час незміненої залишилася ст. 34 Закони "Про оренду землі"згідно якої у разі припинення договору оренди землі орендар зобов'язаний повернути орендодавцеві земельну ділянку на підставах, передбачених договором.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини