Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ліки, що імпортуються, строго більше не перевірятимуть

2 березня 2010, 17:42
587
0
Реклама

1 березня Кабінет Міністрів України вніс зміни в Порядок здійснення державного контролю за якістю лікарських засобів, що ввозяться в Українуякими значно спрощений порядок реєстрації і розміщення імпортних препаратів на ринку України, повідомляє офіційний сайт Держкомпідприємництва.

Згідно зі змінами при імпорті в Україну лікарських препаратів із США, Японії і Європейського союзу здійснюватиметься тільки "візуальний" контроль за лікарськими препаратами (лікарські препарати проходитимуть лише вибірковий лабораторний контроль). Також документом скасована вимога про отримання імпортерами сертифікату GMP українського зразка при реєстрації лікарських препаратів. Цей документ замінюватиме Сертифікат лікарського препарату GMP ВІЗ.

Як вказує Держкомпідприємництва, згідно з діючими принципами Системи підтвердження якості фармацевтичних препаратів (GMP), затвердженої рішенням Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я, кожна країна, що бере участь в міжнародній торгівлі фармацевтичними препаратами, повинна підтвердити, що у препарату є дозвіл на розміщення його на ринку держави-імпортераа також те, що виробник проходив інспекція на підтвердження вимогам GMP. Усю інформацію про лікарський препарат повинен містити Сертифікат лікарського препарату (GMP ВІЗ). Наявність сертифікату враховуватиметься на етапі реєстрації препарату (в якості доповнення до сертифікату якості лікарського препарату країни-виробника).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини